9 november 2017
U bevindt zich hier:   Home »    Nieuwsarchief »    Schoolfruit
9 november 2017
Schoolfruit

                    

 

Beste ouder(s)/verzorger(s),

 

Met ingang van 15 november 2017 gaat onze school deelnemen aan het EU-Schoolfruitprogramma, een Europees voorlichtingsprogramma dat de nadruk legt op het eten van voldoende groenten en fruit.

Uit onderzoek blijkt dat er een verband is tussen verkeerd eetgedrag en het ont­staan van overgewicht en welvaartsziekten. Ook blijkt dat kinderen te weinig groenten en fruit eten en te vaak kiezen voor ‘ongezonde’ tussendoortjes. Wat de leerlingen eten is de verantwoordelijkheid van ouders/verzorgers, maar met het EU-Schoolfruitprogramma kan de school kinderen helpen gezonder te leren eten en zo de basis te leggen voor een gezond leven. De praktijk heeft uitgewezen dat dit werkt!

Het EU-Schoolfruitprogramma is een initiatief van de Europese Unie, het Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie, het Productschap Tuinbouw, het Steunpunt Smaaklessen & SchoolGruiten en de sponsoren uit de groenten- en fruitsector. Onze leverancier is Schoolfruit.nu i.s.m The Greenery. Het programma wordt ondersteund door Stichting Voedingscentrum Nederland en het GroentenFruitbureau. U kunt hierover meer lezen op de website www.euschoolfruit.nl

Kern van het EU-Schoolfruitprogramma is het gezamenlijk eten van groenten en fruit in de klas: het ‘gruiten’. De kinderen krijgen hiervoor op 3 vaste dagen in de week (de ‘gruitdagen’) gedurende 20 weken een portie groenten of fruit uitgereikt tijdens de ochtendpauze om gezamenlijk in de klas op te eten. Deze groenten- en fruitverstrekkingen worden gefinancierd door de Europese Unie en Schoolfruit.nu i.s.m The Greenery.

Onze drie vaste ‘gruitdagen’ worden woensdag, donderdag en vrijdag.Op deze ‘gruitdagen’ hoeft u dus geen pauzehap mee te geven.

Er zijn voor de ouders géén kosten verbonden van deze groenten- en fruitverstrekkingen.

De school ziet in het EU-Schoolfruitprogramma een waardevolle investering in de gezondheid van de leerlingen nu én later als ze groot zijn. Een effectieve en voor de kinderen vooral ook gezellige én leuke manier om gezonder te leren eten.

 

Team Tuindorp-Dr.J.P.Thijsseschool.

« Vorige bericht
Volgende bericht »
Nieuwsarchief